Reflexions de les famílies

Per tancar el curs, vam reflexionar entre totes què ens emportàvem de l’EPI aquest curs 2018-2019 a través d’un mural. Un cop acabat el curs, i amb una mica de calma, les recollim per poder-les rellegir i que perdurin… “Sense memòria no hi ha història ni identitat“.

“Joc, companyes i alegria. Pintar, el gronxador, les cançons. Compartir, créixer com a mare i com a filla, aprendre dels demés. Amistat, compartir, riure, tribu. Ens va agradar el dia de la música. Les cançons, els matalassos, compartir els altres companys. Complicitat, somriures, amistat, compartir, bons moments, desconnexió. Amistat i bons moments. Compartir experiències. Titelles, xerrades, jugar amb matalassos, activitats de pintura, aigua… diversió amb altres infants. Diversió, rialles, convivència, descobrir coses noves. Ens han agradat molt les activitats dirigides (pintar, música, sorra…). L’ambient i les seves activitats, sobretot quan ballem. Diversió, juguem, hem fet amics i amigues, compartir. Les xerrades m’han agradat molt, compartir amb les famílies. Amistats i experiències viscudes. Saltar al matalàs, el gronxador, pintar, els contes i les disfresses. La sala de psico. El que més ens agrada és “La Pepa” i les titelles i les experiències amb llum, sorra i aigua. Ahh!! I pintar. Compartir moments alegres. Activitats a l’aire lliure, pintar i cantar. Disfrutar amb els amics. Un espai on compartir estones amb diferents famílies. Moments de rialles, compartir, créixer, … Música, capgrossos, pintura, jugar amb tots els amics de l’Epi. Molt bones experiències compartides. Aquest any m’emporto moltes cares noves a la meva vida i una molt bona experiència de fer un espai familiar. Poder fer el mico amunt i avall amb els nous amics que ha conegut. I el seu pare, la idea tan maca d’educar els nens respectant allò que els hi agrada… Gronxador i els matalassos. Que hi ha psico i contes. Les ganes de tornar a jugar com quan era una nena. Els tallers de la Cris. Molt contenta. Les propostes i les festes. El bon ambient que hem creat entre totes i que segueixi així. Ens hem estimat molt. Jugar amb tots els nens i les nenes. Les activitats han sigut molt xules, m’ho he passat molt bé. Les rotllanes i el cos. L’experiència de saltar en els matalassos. Descobrir el món d’una altra manera. Felicitat, amistat i diversió. Compartir moments d’experimentació (pintura i altres “marranades”) amb altres infants. Creativitat, distracció i el gronxador super guai. Jocs compartits. Amics, els jocs, les activitats de música, ball, pintura. Veure al meu fill jugar i gaudir cada dilluns. M’emporto un grup de persones increïbles.  Continuar compartint el creixement dels nostres fills. Veure jugar a la meva filla feliç. Un bon record de tots/es plegats. Ha sigut una experiència molt enriquidora. Ens emporten un any ple d’experiències amb la nostra família de l’Epi. De l’Epi, m’emporto molts bons records

I al final del curs 2017-2018, les famílies també ens van deixar les seves experiències. Les compartim perquè ajuden a definir millor el què és l’Espai Familiar Guineueta, el què podem oferir i el que es construeix plegades:

És un espai molt nostre, de la meva filla i meu. Una tarda a la setmana molt diferent a la logística del dia a dia (ni compres, ni avies ni res més que nosaltres)”.

“L’EPI em permet jugar amb el fill a jocs o activitats que no poder fer a casa”.

“M’agrada el fet de que sigui un espai relaxat, de joc i també de desconnexió, per sortir de la rutina i al mateix temps compartir amb altres famílies”.

“Per a nosaltres, és una estona que la dediquem només a jugar, deixant de banda interrupcions i tasques domèstiques en un entorn segur”.

“Diguem que aquest moment és l’únic espai lúdic que puc compartir amb la meva filla”.

“Per a mi, l’EPI és un regal de l’espai de joc mare-fill en un espai compartit amb altres famílies i nens”.

“A les dues, l’Epi ens aporta un espai on estar juntes i compartir el què fem, jugar i aprendre”.

“Les diferents propostes ens aporten molt, permeten conèixer les preferències del nen, i això possibilita la relació”.

“Del que més gaudim és de començar el cap de setmana amb aquesta activitat. Hi acostumem anar pare, mare i filla i és una manera de començar el cap de setmana plegats compartint joc a l’hora que interactuem també nosaltres amb altres pares i mares”.

“Ens agrada anar a l’Epi, per compartir experiències i dubtes del día a día amb altres famílies q estan a la mateixa situació, i veure com es comuniquen els peques entre ells…”.

“El que més gaudeixo de l’Espai Familiar és la cara del meu fill quan veu que arribem a l’Epi!!!!”

Què aporta a l’infant…

“Un espai d’experimentar i aprendre”.

“Li aporta un entorn diferent, segur on troba que el joc forma part de la relació adults-nens. Troba nens que juguen amb els seus pares i ella juga amb altres pares/educadora. No hi ha gelosia ni enveja, valors que volem ben lluny de la nostra criança. I això és gràcies al bon rotllo que hi ha entre tot el grup i l’educadora”.

“Relacionar-se i desenvolupar-se”.

“Per a la nostra filla, és una oportunitat per a estar entre persones noves acompanyada dels seus pares, movent-se i jugant en un medi diferent als habituals i amb els seus pares dedicats totalment a jugar amb ella. També li ofereix un espai per a millorar la seva psicomotricitat de manera segura”.

“Li aporta rutines, relació , confiança , habilitats…”.

Què aporta a l’adult com a mare/pare….

“El fet d’estar amb altres famílies fa que la nostra xarxa hagi augmentat molt, ja que ens trobem en diferents ocasions amb les famílies de l’EPI a les activitats culturals del barri. Amb alguns dels nens i nenes la nostra filla coincidirà a l’escola. També ens ha servit per a estar connectats i intercanviar propostes culturals que hi havia a la ciutat i al barri i altres informacions. Per nosaltres, que no som originaris del barri ni del districte, ens ha estat molt útil”.

“El simple fet de poder veure com es desenvolupa en aquest entorn (deixar-lo fer i observar-lo. Ja ho fas a casa també, però no en aquestes condicions). Em dóna recursos, idees…”.

“Un espai segur on ell pot jugar i aprendre jugant”.

“A mi m’aporta… veure la seva actitud i com es comporta amb la resta dels nens, veure la seva manera de relacionar-se amb la resta de companys”.

“Em permet relacionar-me amb ella d’un altra manera, en una situació diferent”.

“M’agrada compartir experiències amb totes elles, estic molt contenta amb el grup que hem fet”.

“Em permet compartir estones, converses, activitats .. crec que així es crea comunitat”.​

“Com a mare, em permet conèixer i compartir activitats i experiències amb altres famílies que tenen infants de la mateixa edat que el meu fill”.

“Com a mare m’ajuda a compartir amb altres pares i amb l’educadora, dubtes que m’hagin sorgit”.

“Puc parlar amb altres pares amb nens en la mateixa etapa evolutiva i amb els mateixos dubtes o inquietuds, tranquil·litat de pensar que no estàs sol i que de vegades hi ha coses més normals del que creiem”.

“Com a mare, aprenc i comparteixo dubtes similars i maneres de fer diferents”.

“És un espai de trobada amb altres famílies per compartir dubtes, inseguretats i experiències. Un espai molt necessari en aquesta societat individualista. Un espai on sabem que tot i ser pares novatos….tots ho som i això ajuda”.

“M’agrada  compartir amb les famílies i generar moments futurs per compartir junts”.

“L’EPI m’ha permès observar com es desenvolupa la meva filla en un mateix espai, amb adults i infants tots junts. És molt curiós com de no desenganxar-se de mi les primeres setmanes, ara juga amb d’altres adults i nens sense problemes”.

“M’aporta experiències (cadascú viu el que viu, i saber què i com actuen els altres sempre ajuda), consells a seguir o no… AMISTATS.